B2C

Beginnen met beleggen

Ben jij al bezig met beleggen? Ja de markten beleven nu niet op hun allerbeste tijden.
We kunnen zoals dat heet spreken van een bearmarkt. Oftewel een markt die de laatste tijd omlaag gaat. Dat komt onder andere door de oorlog en de inflatie.

Maar over het algemeen zijn dat goede tijden om je juist de verdiepen in beleggen voor de lange termijn! Dat betekent dat de prijzen lager zijn, dus gunstiger om in te stappen. Voor veel (beginnende) beleggers blijkt dat elke maand een klein stuk bijkopen het beste werkt en het meeste rust bij schommelingen op de markt. Dit noemen we ook wel Dollar Cost Averaging (DCA). Je koopt elke dag/maand/week op een vast moment dat je zelf bepaald bijvoorbeeld aandelen of ETF’s bij.

ETF’s zijn mandjes van aandelen die bijvoorbeeld een hele markt bevatten (zoals de Amerikaanse markt S&P500 of de Nederlandse AEX. Maar het kunnen ook bedrijven zijn die in zich in waterstof of computerchips markt bevinden. DCA beleggen geeft meer rust dan inspelen op prijsschommelingen en geeft je op lange termijn een goede gemiddelde prijs.

Wij delen op onze website gratis informatie over beleggen, overzichten van cursussen en ervaringen van anderen. Wil je meer over beleggen leren en lezen? Volg ons dan en wij zullen regelmatig tips, nieuwe content en ervaringen van anderen delen.

Kijk op https://nieuwinbeleggen.nl/gratis/ voor gratis beschikbare cursussen en ander materiaal over beleggen en crypto die online te vinden is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *