Webwinkels

Kunststof kozijnen

Er zijn diverse soorten kozijnen met verschillende soorten materialen bekijk hier alle voordelen en nadelen per soort.

Materiaalkeuzes voor kozijnen:

Raamkozijnen kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen die verschillende prestatieniveaus en isolatiewaarden bieden. Lucht in de holtes tussen de ruiten zet uit als het opwarmt en krimpt samen als het afkoelt, wat druk uitoefent op de afdichtingen en frames.

Als we spreken van duurzame en stevige ramen, bedoelen we producten en constructies die beter bestand zijn tegen druk en kromtrekken door temperatuurwisselingen, wat uiteindelijk de levensduur van uw ramen bepaalt.

Houten ramen:

Voordelen: Hout is een natuurlijke, hernieuwbare hulpbron en heeft een relatief goede isolatiewaarde; het kan natuurlijk of met elke verfkleur worden afgewerkt; hout is een van de meer betaalbare framematerialen.

Nadelen: het vereist regelmatig doorlopend onderhoud en is gevoelig voor vocht en insectenschade; het is meer vatbaar voor kromtrekken en gas laten ontsnappen.

Aluminium ramen:
Voordelen: stevig en duurzaam; recyclebaar; vereist weinig onderhoud.
Nadelen: Metaal is een geleider, dus er is meer warmteverlies. De National Building Code of Canada vereist dat aluminium ramen een thermische barrière van hardschuim, polyurethaan of hout hebben om hun thermische prestaties te verbeteren; aluminium kozijnen zijn gevoelig voor waterlekkage bij de voegen in de hoeken.

Vinyl / PVC (polyvinylchloride) Ramen:

Pluspunten: Bestand tegen vocht, insecten, corrosie; redelijk goede isolatiewaarde; laag onderhoud; betaalbaar.
Nadelen: De milieu-impact tijdens de productie is aanzienlijk. Zozeer zelfs dat vinyl als product in veel Europese landen verboden is. Het is extreem energie-intensief bij de productie en is goed voor 40% van het wereldwijde chloorgasverbruik. Blootstelling aan UV (waarvan ramen hun deel zullen krijgen) zorgt ervoor dat vinyl afbreekt en deeltjes in de lucht afgeeft. Hoewel de hoeveelheid uit ramen klein is, kan het afgassen van PVC uit ramen en andere producten in huizen de luchtkwaliteit beïnvloeden. PVC is specifiek in verband gebracht met aandoeningen van de voortplanting, de hersenen en het immuunsysteem.
Van alle raamkozijnmaterialen die je kunt vinden, presteert vinyl het slechtst in koude klimaten. Tot -10 Celsius presteren ze prima, maar naarmate het kouder wordt, krimpen de frames en komen de afdichtingen los. Het lijkt misschien een deal omdat je ze uitprijst, maar door luchtlekken betaal je extra op je stookkosten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *